Kategórie
 
 
 
 
 

Sme na križovatke... (časť 1./2)

V rozbehnutom kolotoči sa len s ťažkosťou dokážete rozhliadnuť a vyhodnotiť, ako sa vám páči okolie. Ste príliš zaneprázdnení samotným točením a rýchlosť kolotoča vás odpojí od vnímania časopriestoru. Tak nejak vnímam obdobie rozbiehania našej DONEE značky. V dennodennom kolobehu riešenia operatívy a výroby, logistiky objednávok, marketingu a administratívy (a to všetko popri inej práci a rodine) nie je niekedy čas sa ani najesť. Nie to ešte zamyslieť sa hlbšie, či tam, kde sme, sme správne. V tom najširšom zmysle slova, aké si človek vie len predstaviť. Ako som začala posledné dni s prichádzajúcimi sviatkami spomaľovať, dostala som sa viac k sebe. Myšlienky sa mi doslova predierali von a pýtali si moju pozornosť čoraz intenzívnejšie. A to až tak, že som si musela sadnúť a dať ich zo seba von. 

Uvedomila som si, že prechádzam dvoma krízami. V mojom ponímaní však kríza nemusí so sebou niesť vždy nevyhnutne negatívny náboj. Moje krízy vnímam viac ako križovatky a impulzy na zamyslenie a prehodnotenie. O krízach sa väčšinou píše, keď je už po nich, keď priniesli nejaký jasný záver. V mojom prípade ani toto neplatí. Ja ešte nepoznám odpoveď, ani čo mi tieto rázcestia prinesú. A už vôbec nie, aký to bude mať dosah na DONEE. Hovorím si však, že pre vás tvoríme, tak s kým iným, ako s vami, sa o to podeliť. Ale poďme k veci... 

Prvá kríza súvisí s mojim životným obdobím. Celé DONEE vzniklo tak, že som si navrhovala kúsky, ktoré reflektovali moje životné obdobia. Už dávno však nie som tehotná. Už dávno nedojčím. Z pohľadu obliekania som sa vrátila viac k sebe...a tak ma prirodzene ťahá tvoriť kúsky, ktoré viac odrážajú moje aktuálne potreby a to, čo mi v šatníku a na trhu v súčasnosti chýba. Asi ste v našej tvorbe posledné mesiace aj zaregistrovali veľa nových kúskov, ktoré už nie sú primárne zamerané na dojčenie a tehotenstvo. Aj keď stále tvoríme primárne kúsky, v ktorých sa dá AJ dojčiť, a do ktorých sa zmestí AJ tehotenské bruško. Uvedomujem si, že mnohé z vás ste nás objavili práve kvôli tejto profilácii. Zapasoval vám náš štýl a očakávate pokračovanie v jeho trende. Na druhej strane, pozitívne ohlasy z vašej strany sme dostali aj na našu ne-materskú kolekciu, „limitky“ ste nám vykúpili do pár dní, z čoho sme mali veľkú radosť. Sme si však vedomé toho, že ženská móda nikdy nemala väčšiu konkurenciu ako dnes a že sme len zrniečko v poli.. Riešením by bolo zameriavať sa aj naďalej na strihy, ktoré nevylučujú matersko-dojčiacu skupinu, ale ani nematerskú skupinu našich zákazníčok. Vyzerá to ako jednoduché a efektívne riešenie...Ono to však v skutočnosti také jednoduché nie je. Nedá sa stáť dlhodobo každou nohou v inej rieke. Nedá sa dlhodobo uspokojiť a naplniť očakávania oboch strán. Nedá sa pre mňa ako tvorcu trieštiť tvorivú energiu na viac smerov...Teda takto, možno aj dá, ale nie mne. Aké je teda rozuzlenie tejto krízy? Veru neviem.. predpokladám, že to ukáže rok 2020. V každom prípade to nie je typ križovatky, ktorá by nám bránila pre vás prinášať nové veci. Už teraz máme pre vás pripravené nové strihy, v ktorých si obe skupiny myslím nájdu to svoje. Už teraz máme plný plán výroby vašich objednávok na január. Všetko ide ďalej. A keby neprišli sviatky, asi si to celé ani „nezvedomím“. Všetko má však svoje zmysel, ja som si to „zvedomila“, dokonca ešte aj do blogu, a už tým sa pre mňa veľa pohlo.

Kedysi som všetky „problémy sveta“ chcela mať pod kontrolou. Potrebovala som poznať odpovede na všetky otázky ihneď bez čakania. Dnes to mám celé inak. Už netlačím. Ani na pílu, ani na seba, ani na urýchlenie riešenia. Pretože sa mi už neraz potvrdilo, že počkať a dať veciam čas, má zmysel. Neraz vidím veci s odstupom času v úplne inej perspektíve a zdajú sa mi odrazu jasné ako facka. 

Miška

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia