Kategórie
 
 
 
 
 

LOGO(therapy) - náš nový autorský print

Vytvoriť vlastný print po minuloročnej úspešnej autorskej grafike LET GO, sa ukázalo byť náročnejším zadaním, ako sa na prvý pohľad zdalo..

S našou grafičkou Paťkou sme mali rozpracovaných viacero vzorov. Chceli sme zostať verné technike ručnej maľby vodovkami, zároveň sme chceli zakomponovať do nového printu naše logo v inom, kreatívnom podaní. No a keďže sa blíži leto, mala mať nová grafika svieži a pozitívny vibe. 

Paťka má nadanie pozrieť sa na veci úplne inak, a tak keď sme videli návrh základných elementov grafiky, bolo nám ihneď jasné, že sme na správnej ceste. Doladenie farebnej stránky grafiky, bola však už dlhšia story. Kombinatorika farieb a ich odtieňov bola nekonečná. Aj keď sme vybrali súbor farieb, ktoré ladili nášmu oku, finálny feeling z ich spojenia sme videli vždy, až keď ich Paťka nanovo ručne namaľovala do základnej mustry grafiky. Pracovali sme nielen s farbami a ich odtieňmi, ale aj ich intenzitou. Takto sme otočili skutočne veľké množstvo farebných variant, až sme prišli k 2 finálnym, na ktorých sme sa zhodli všetky 3. 

Náš nový print nesie názov “LOGO(therapy)” a je aj tento krát dvojznačný. Celá grafika stojí a padá na základných písmenách nášho DONEE loga, ale je podaná hravou formou tak, aby pôsobila na naše zmysly pozitívne až terapeuticky. Preto logo-therapy. 

 

Zároveň jeden z významov slova “logos” v gréčtine je “zmysel” a logoterapia je známa ako smer existenciálnej analýzy Viktora Frankla. Hľadá (zjednodušené povedané) u človek zmysel. Posledné dva roky boli pre celú spoločnosť náročné a nejeden z nás si musel prejsť procesom redefinovania svojich priorít, hodnôt i zmyslu svojej práce či života.

My sme mali takéto obdobie v DONEE začiatkom roku a súvisí nielen so situáciou spoločnosti, ale aj s redefinovaním našich rolí v súkromných životoch. Toto všetko vyjadruje náš nový autorský print “LOGO(therapy)” vytvorený v spolupráci s Paťkou Kojnok Kušickou. Veríme, že aj vám poslúži - či už ako zdroj dobrej nálady, keď ho budete mať na sebe oblečený, alebo ako podnet k hlbšiemu zamysleniu sa o zmysle…možno aj o zmysle svojho života:) 

Miška a Janka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia