Kategórie
 
 
 
 
 

Vaša FASHION STORY: Katka

Katka (34) je maminou malého škôlkara Riška. Pred materskou dovolenkou pôsobila v oblasti marketingu, no po nástupe na materskú sa začala venovať koučingu. Vo voľnom čase sa venuje rekreačne športu a to najmä plávaniu, bicyklu a behu. O jej pohľade na módu, o jej osobnom štýle či spôsoboch nakupovania sme sa porozprávali v príjemnej atmosfére v našom obchodíku.

KATKA A JEJ ŠTÝL

Katka svoj štýl nepovažuje za vyhranený. Oblieka sa podľa nálady, a inklinuje viac elegantnejším kúskom. Nevníma, že by sa jej zmenil štýl obliekania počas pandémie, práve naopak, keďže predtým pôsobila v mužskom kolektíve v stavebnom segmente, nemala toľko príležitostí obliekať sa žensky. Vďaka tehotenstvu si našla cestu späť k šatám, keďže sa v nohaviciach necítila dostatočne pohodlne. Po pôrode Katka výrazne schudla, čo bola skvelá príležitosť k obnove šatníka a vrátila sa k elegantnému štýlu, ktorý má veľmi rada, cíti sa v ňom žensky a viac sama sebou. To bol moment, kedy sa začala viac zaujímať o slowfashion a zmenila do veľkej miery svoj mindset k nakupovaniu. Začala vyhľadávať viac lokálne značky a začala klásť väčší dôraz na to, z akých materiálov sú kúsky, ktoré jej padli do oka, ušité. Kedykoľvek ide medzi ľudí, využije túto možnosť obliecť sa pekne. Ako svôj typický kúsok v šatníku, ktorý Katku vystihuje, vníma šaty “košeľovky". “Mám ich rada, pretože sú to také tie šaty, čo sa dajú obliecť na bežný deň, keď idem na nákup, ale zároveň si ich oblečiem na business stretnutie. Veľmi záleží aj od doplnkov, ktoré k nim zvolím”

AKO KATKA NAKUPUJE

Katka sa skôr popisuje ako impulzívny typ spotrebiteľa. Keď sa jej niečo zapáči, neváha si to kúpiť. “Keď však ide o tzv. basic kúsky, ktoré majú byť v mojom šatníku univerzálne a ľahko kombinovateľné, tak si väčšinou premyslím akú farbu, kde si to kúpim či kto mi to ušije” Do takýchto kúskov je Katka ochotná investovať aj viac financií. Katka sa zväčša pri nakupovaní rozhoduje sama, najnovšie je však jej poradcom a kritikom synček Riško, ktorý vďačne svoju maminu usmerní pri nákupe ale aj pri stylingu šiat a doplnkov, ak idú napríklad do spoločnosti. “Minule som si kúpila jedny zelené šaty a Riško na to: “Mama, toto nenos, keď si so mnou” (smiech)

Dnes sa Katka cíti pri výbere oblečenia slobodnejšia ako kedykoľvek predtým. Nemá problem obliecť si, na čo má náladu, bez toho, aby sa zamýšľala, čo si kto o tom bude myslieť. Cesta k tejto slobode bola však postupná a prišla s vekom, ale zapracovala na nej aj samotná Katka vedome. Módu vníma za dôležitú súčasť každodenného života. “Je pre mňa dosť oslobodzujúce obliecť si hocičo, veď vždy sa nájde človek, ktorému sa to napríklad páčiť nebude. Pre mňa je už dôležité, aby som sa v prvom rade ja cítila dobre.”

  1. Kúsok, ktorý mám aktuálne na wishliste: oteplovačky (smiech)
  2. Najkvalitnejší kúsok v mojom šatníku: sú to moje 2 kabáty – modrý a červený, oba sú z vlny
  3. Kúsok, ktorý by mala mať každá v šatníku: kvalitná kabelku, ktorá sa dá nosiť celý rok
  4. Kúsok, po ktorom som túžila, ale nakoniec mi stojí v skrini: sako v štýle Chanel, ešte čaká na svoju príležitosť
  5. Kúsok, ktorý by som si nikdy neobliekla: rifle (momentálne nenosím, ale kedysi som nosila často)

OTÁZKY: BUĎ - ALEBO

  • rifle alebo nohavice
  • biely top alebo čierny top
  • sukňa alebo šaty
  • flitre alebo zamat
  • oblúčikový výstrih alebo véčkový
  • košeľu zapraviť alebo vypraviť von
  • obtiahnuté alebo voľné oblečenie : aj aj
  • bavlna alebo ľan: v lete ľan, v zime bavlnu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia